Doelstelling

Een geest van verstandhouding tussen alle volkeren scheppen en bevorderen, teneinde humanitaire noden te lenigen door belangeloze hulpverlening en tot actieve deelname aan het leven van de gemeenschap en internationale samenwerking aanzetten.

Havenzate
Havenzate, ondersteuningscentrum voor volwassenen met een verstandelijke handicap.

Havenzate

Tot 1970 stonden fundraising activiteiten op een laag pitje. Met een live concert van de Golden Gate Quartet waarop meer dan 1900 betalende luisteraars mochten genieten van gospelsongs en spirituals kreeg de sociale kas het duwtje in de rug dat voor de komende jaren de activiteiten zou helpen bepalen.
In ditzelfde jaar vinden wij de eerste sporen terug van wat Havenzate zou worden. In juni 1973 werden de gebouwen van een bestaande materniteit te Veurne aangekocht, uitgebreid en grondig gerenoveerd om op 1 mei 1983 de deuren te openen voor een gezinsvervangend tehuis voor meerderjarige tewerkgestelde gehandicapten.

Door de continue inspanningen die moesten geleverd worden om in het opzet te lukken ontstond een oprechte, hechte band tussen de leden van Lions Club De Panne - Westkust.

Lions activiteiten
Lions Golf Challenge Oostduinkerke

Jaarlijkse evenementen

In 1990 startte de reeks klassieke concerten op Paasmaandag in de O.L.V. ter Duinenkerk te Koksijde. Wijnacties, Interclub quiz, familieweekends, zijn de jaarlijkse evenementen die de leden samenbrengen en de hechte band blijvend onderhouden.

Onze 3 grootste evenementen hebben een eigen luik op deze website:

LCIF, Lions Club International Foundation

De LCIF ondersteunt internationale projecten die bij voorkeur kaderen in één van de 5 grote Lions International pijlers: diabetes, milieu, honger, visie en kinderkanker. Alle internationale clubs dragen hun steentje bij aan dit groter verhaal.

Lees meer over LCIF