Lions Peace Poster contest

De Lions Peace Poster contest spoort jaarlijks wereldwijd honderdduizenden kinderen aan om een tekening te maken waarin het begrip "vrede" centraal staat. De wedstrijd is voor kinderen van 11 tot 13 jaar die elk jaar opnieuw wordt georganiseerd door Lions International.

Laatste winnaar
2019-20 Grand Prize Winner
Zhuo Zhang, China

Deelnemen

Lions Club De Panne Westkust organiseert ieder jaar de vredesposterwedstrijd met verschillende scholen van onze streek en verzorgt de selectie van de tekeningen. Voornaamste doelstellingen van de wedstrijd zijn, naast het bewustmaken van kinderen voor het begrip vrede, de bekendheid van de Lions bij de jeugd verhogen, contacten leggen met jonge gezinnen en het clubleven binnen de eigen afdeling dynamiseren.

De tekening van de clubwinnaar gaat door naar de volgende ronde (Lions District 112A) en kan doorstoten naar de nationale ronde en wie weet internationaal... Een beetje dromen mag, vooral wanneer het over de vrede gaat. Want eerlijk, wie droomt er nu niet van een vredevolle wereld?

De laureaten van de clubs ontvangen allemaal een mooie waardebon en de clubwinnaars mogen bovendien ook naar Bobbejaanland of gelijkaardige locatie voor de prijsuitreiking.

Engelstalige video over de International Peace Poster Contest.