Lions Club De Panne - Westkust

Historiek

Op 19 juni 1954 ontving Lions Club De Panne - Westkust haar charter. Lions Club Bruxelles Centre fungeerde daarbij als peterclub.Lions Club De Panne - Westkust werd nr. 6 op de ranglijst van de stichtingsdata.

Tijdens de Internationale Conventie in New York werd in ons stichtingsjaar 1954 evenens de leuze van Lions Club International "We serve" voorgesteld en goedgekeurd.

Together,
we serve.
Paul Simpelaere
Stichtend voorzitter
Paul Simpelaere

Paul Simpelaere

Stichtend voorzitter Paul Simpelaere, clubvoorzitter gedurende 3 jaar, werd in 1960 verkozen tot international director en lukte erin tijdens een van zijn wereldreizen een lions club te stichten in Nieuw Caledonië.
Lions Club De Panne - Westkust werd tijdens die reis peter van Lions Club Noumea. Tijdens een bezoek aan Katanga was het de beurt aan Lubumbashi (Elisabethville) om een tweede verafgelegen petekind over te vliegen.
In 2006 verliet Paul Simpelaere ons op de gezegende leeftijd van 100 jaar + 1 dag na 52 jaar lidmaatschap van Lions International.

Dichter bij ons werden wij op korte termijn peter van de clubs van Brugge, Deinze, Oostende, Vilvoorde, Ieper en Moeskroen. In 1966 werd de jumelage georganiseerd met Lions Club Saint-Omer (F) en in 1969 met Lions Club Siebengebirge (D-Königswinter).

Engelstalige video over het ontstaan van Lions Club International in 1917.