Special Olympics, healthy athletes program

Al vele jaren steunt Lions op een actieve wijze Special Olympics. In België is het Lions Multiple District 112 Belgium sinds 2003 betrokken bij het "Healthy Athletes Program" (HAP). Ze hebben samen met Special Olympics dit programma opgezet en jaarlijks ondersteunen ze dit gezondheidsprogramma zowel financieel als met talrijke vrijwilligers. Door de jaren groeide deze samenwerking met Special Olympics België uit tot een 'Gold sponsor' niveau.

Healthy Athletes Program
Healthy Athletes Program

Om deze betrokkenheid op een duurzame wijze verder te zetten, heeft het Multiple District 112 Belgium sinds 2017 een nationale commissie opgericht. De opdracht van deze commissie is om het internationale project verder te ondersteunen met als doel: inclusie en gelijke behandeling van mensen met een mentale beperking. In de eerste plaats binnen alle aspecten van onze samenleving, maar in het bijzonder in de gezondheidszorg.

Dit project wordt binnen Lions ook op het internationale vlak gedragen. Lions Clubs International is betrokken bij het "Opening Eyes program" als een "global sponsor".

Taak van de Commissie: jaarlijks ondersteunen van het gezondheidsprogramma tijdens de Nationale Spelen van Special Olympics, die afwisselend in Vlaanderen, Wallonië en Brussel worden georganiseerd.

special-olympics.be Lions 4 Sohap