Programma

Dit is nog het programma van de afgelaste editie 2020.

Beethoven & Bruch

Prachtige en strijdlustige melodieën

Tatatataaa! Wie kent niet de beroemde opening van Beethovens Vijfde? "Het noodlot klopt aan de deur" aldus de doof wordende componist. Op geniale wijze komt dit kort-kort-kort-lang-motief in de hele symfonie terug. In morsetekens stond het voor de letter V van Victory en de BBC gebruikte het als herkenningstune tijdens WOII. Van "strijd naar overwinning". Het Eerste Vioolconcerto was Bruchs grootste "overwinning", maar ook een strijd. Bruch verzuchtte: "Alsof ik daarna niet méér vioolconcerten heb gemaakt!". Laat u meevoeren door de prachtige en strijdlustige melodieën.

Programma

  • Gioachino Rossini 1792-1868
    Guillaume Tell Ouverture
  • Max Bruch 1838-1920
    Vioolconcerto nr. 1, op. 26
  • L. van Beethoven 1770 - 1827
    Symfonie nr. 5, op. 67
Meer details
Symfonieorkest Vlaanderen

Symfonieorkest Vlaanderen

Ruim 60 jaar een vaste waarde in het Vlaamse culturele landschap. Onder leiding van gerenommeerde dirigenten brengt het zowel uitvoeringen en creaties van hedendaagse muziek als eigentijdse vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire vanaf het classicisme.

Symfonieorkest Vlaanderen
Kristiina Poska

Kristiina Poska, dirigente

Startte haar carrière in Tallinn waar ze koordirectie studeerde. Nadien trok ze naar Berlijn en studeerde er orkestdirectie aan de Hochschule für Musik "Hanns Eisler". In 2010 beleefde ze haar grote doorbraak met een indrukwekkende La Traviata van Verdi in de Komische Oper Berlin.

Kristiina Poska
Liza Ferschtman

Liza Ferschtman, soliste

Ze wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Het ontvangen van de Nederlandse Muziekprijs in 2006, onderstreepte haar rol in het muziekleven binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten.

Liza Ferschtman
Greet Samyn

Greet Samyn, presentatie

Een graag geziene presentatrice op tal van culturele evenementen. Zo is ze al jaren gastvrouw van het Klarafestival (International Brussels Music Festival) en het Gent Festival van Vlaanderen, waar ze alle avondconcerten professioneel en drietalig inleidt.

Greet Samyn