SOV Young

Orkest

Maak kennis met SOV Young, het symfonisch jeugdorkest van en voor jongeren tussen 14 en 20 jaar, met uitvalsbasis Gent. Musici van Symfonieorkest Vlaanderen coachen hen tijdens verschillende projecten. Slotstuk is steeds een publiek concert. Op het programma staat ijzeren repertoire mét een hedendaagse twist. Artistieke leiding is in handen van Martijn Dendievel.

De jeugdige strijkers, blazers en slagwerkers van SOV Young zijn ondertussen stevig opgewarmd. Ze leerden dit seizoen sterk op elkaar inspelen tijdens twee projectweken en stonden al twee keer voor een uitverkochte zaal. Het laatste project vraagt dan ook om een pittig programma én een uitgebreide tournee!

Ze reizen van Gent, via Koksijde tot in Menen met op hun pupiter: de Nabucco Overture van Verdi, Middagsheks van Dvořák en de Vijfde Symfonie van Mendelssohn. Nadien nemen we afscheid van deze formidabele equipe en houden we audities voor het volgende seizoen. Zwaai hen mee uit! Dirigent Martijn Dendievel, recent benoemd tot associate conductor bij het orkest, leidt het geheel als altijd in goede banen.

symfonieorkest.be - SOV Young

Jeugdorkest SOV Young vragenrondje